Βόλτα στα Μέθανα

Τα Μέθανα στην χερσόνησο της Τροιζηνίας ευωδιάζουν με άρωμα αυθεντικής Ελλάδας. Σε απόσταση αναπνοής από τον Πειραιά, με το σκάφος της SEAYACHT θα προσεγγίσουμε τα γεμάτα εκπλήξεις Μέθανα.

Τα Μέθανα στην χερσόνησο της Τροιζηνίας ευωδιάζουν με άρωμα αυθεντικής Ελλάδας. Σε απόσταση αναπνοής από τον Πειραιά, με το σκάφος της SEAYACHT θα προσεγγίσουμε τα γεμάτα εκπλήξεις Μέθανα.

Τα Μέθανα δεν είναι νησί, όσο και αν το έχουμε ως τέτοιο στο μυαλό μας. Μια λωρίδα πλάτους 300 μέτρων τα συνδέει με την Πελοπόννησο. Η μικρή αυτή χερσόνησος των Μεθάνων φημίζεται για τα ιαματικά λουτρά της , τα ιδιαίτερα ηφαιστειακά τοπία καθώς και για τα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής. Σε αυτήν, έστω και με διαφορετικές ονομασίες (όπως Μεθώνη, Μεθήνη, κ.α.) έχουν αναφερθεί ο Παυσανίας, ο Θουκιδίδης και ο Στράβωνας.

Η πρώτη οικιστική δραστηριότητα διαφαίνεται από την Νεολιθική Εποχή σύμφωνα με ευρήματα στην περιοχή του Παλαιόκαστρου ενώ κατά τους κλασσικούς χρόνους έκοβαν μέχρι και δικό τους νόμισμα με έμβλημα την κεφαλή του θεού Ηφαίστου! Στο γραφικό λιμάνι διασώζονται ακόμη υπολείμματα Κυκλώπειων τειχών, κοντά στο Βαθύ βρίσκονται οι αρχαίες οχυρώσεις της ακρόπολης των αρχαίων Μεθάνων από την εποχή του  Πελοποννησιακού Πολέμου και στη γύρω ενδοχώρα θα ανακαλύψετε αρκετές μεσαιωνικές εκκλησιές

Στην λουτρόπολη των Μεθάνων θα παρατηρήσετε την φυτεμένη με καλλωπιστικά δέντρα παραλία της, το νησάκι των Αγίων Αναργύρων κατάφυτο από όμορφα πεύκα, το επιβλητικό κτίριο του  υδροθεραπευτηρίου  και φυσικά τη γραφική προκυμαία με τα παραταγμένα ουζερί και τις ψαροταβέρνες. Η περιοχή έχει επίσης αρκετές καφετέριες και ζαχαροπλαστεία που σε συνδυασμό με την ρομαντική της ατμόσφαιρα, την καθιστά ιδανικό προορισμό για σύντομες αποδράσεις.

Τα Μέθανα αποπνέουν μια ρετρό γοητεία άλλης εποχής. Απολαύστε μια ρομαντική περαντζάδα, χαζέψτε τους παραταγμένους φοίνικες, επισκεφθείτε τα ιαματικά λουτρά που μεταφέρουν πολυάριθμα ιχνοστοιχεία μετάλλων και ορυκτών με ευεργετικές ιδιότητες θεραπείας πολλών παθήσεων, χαθείτε στα γαλήνια στενάκια με τις καλλιγραφικές πινακίδες, δοκιμάστε ολόφρεσκα ψάρια στις γραφικές ψαροταβέρνες που απλώνουν τα τραπέζια τους στο κύμα και γεμίστε τις μπαταρίες σας σε μια απόδραση ιδανική για εξερεύνηση που μόνο η οργάνωση της SEAYACHT μπορεί να σας προσφέρει.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Contact info

Μαρίνα Αλίμου, Καλαμάκι
T. 6987266749