Διάπλους στον Ισθμό της Κορίνθου

Ο Ισθμός της Κορίνθου είναι ένα εντυπωσιακό και παράλληλα μαγευτικό ανθρώπινο έργο που αξίζει κάποιος να επισκεφθεί η ακόμα καλύτερα να το διασχίσει. 

 

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε περάσει την πεζογέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου, διαλογιζόμενοι την απύθμενη ανάγκη του ανθρώπου να δαμάσει τον κόσμο γύρω του, φέρνοντας στον στα μέτρα του ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες του;

Το 602 π.Χ. ο Τύραννος της Κορίνθου Περίανδρος ήτο ο πρώτος που σκέφτηκε τη διάνοιξη του Ισθμού, λόγω δυσκολιών στη μεταφορά των εμπορευμάτων από ξηράς. Λόγω οικονομικών συμφερόντων αλλά και πρακτικών δυσχερειών, το έργο εγκαταλείφθηκε, θέτοντας όμως την απαρχή ενός ονείρου που πραγματοποιήθηκε περίπου 2.400 χρόνια αργότερα. Ο Ισθμός της Κορίνθου έχει μήκος περίπου 6 χιλιόμετρα. Ιστορικά ο Ισθμός αποτέλεσε στρατηγικό σημείο του ελλαδικού χώρου για το λόγο ότι η δημιουργία της Διώρυγας θα διευκόλυνε πολύ τη ναυσιπλοΐα και το εμπόριο της χώρας.

Το κατασκευαστικό αυτό θαύμα του 19ου αι. δεν αποτελεί μόνο κόμβο θαλάσσιας συγκοινωνίας αλλά και πόλο έλξης αναρίθμητων θαυμαστών από όλο τον κόσμο. Ακόμα πιο υπέροχη από την θέα από ψηλά όμως, είναι η θέα από κάτω προς τα πάνω! Το μαγευτικό αυτό θέαμα μπορείτε να απολαύσετε διανύοντας την διώρυγα του Ισθμού θαυμάζοντας τις τεράστιες αυτές μάζες εδάφους δεξιά και αριστερά σε περίπου 70 μέτρα από πάνω μας. Πλέοντας στα σμαραγδένια νερά θα παρατηρήσουμε τους ανθρώπους σαν μινιατούρες να μας παρατηρούν από ψηλά, αισθανόμενοι το δέος του ιδιαίτερου αυτού τοπίου.

Στον διάπλου του Ισθμού θα μπορέσετε να τραβήξετε τις πιο απίθανες φωτογραφίες, που είναι αδύνατό να ληφθούν από πάνω. Θα παρατηρήσετε τις διαβρώσεις του εδάφους, θα αφεθείτε στην ηρεμία που προσφέρουν τα γαλήνια νερά του, αλλά πάνω από όλα θα θαυμάσετε ένα ανεπανάληπτό τοπίο διαλογιζόμενοι τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης.

Ο διάπλους μπορεί να συνδυαστεί και με στάση στη Λίμνη Ηραίου για γεύμα ή καφέ και γλυκό στο Λουτράκι. Η SEAYACHT πάντα πρωτοπόρος στις εξατομικευμένες ανάγκες του πελάτη σας προσκαλεί σε μια συναρπαστική βόλτα σε ένα από τα εντυπωσιακότερα ανθρώπινα κατασκευαστικά έργα.

Ο Ισθμός της Κορίνθου είναι μια τουριστική πηγή προσέλευσης χιλιάδων επισκεπτών ανά τον κόσμο για προαναφερθέντες και μη λόγους .
 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Contact info

Μαρίνα Αλίμου, Καλαμάκι
T. 6987266749